Samen zoeken wij een weg uit het labyrint van uw gedachten

Bij welke klachten kan psychotherapie u helpen?

Caroline van Rheenen, klinisch psychologe/psychotherapeute uit Breda, kan u helpen bij een reeks verschillende klachten. Deze lopen uiteen van depressie en gebrek aan zelfvertrouwen tot trauma, dwanggedachten en dwangmatige handelingen. Door middel van verschillende soorten therapie, help ik u deze klacht verminderen of zelfs geheel oplossen. Voor een behandeling is altijd een verwijzing van de huisarts nodig, maar u kunt ook direct contact met mij opnemen, dan kijken we aan de telefoon wat ik voor u kan doen.

Depressie

Als u diep in de put zit en daar maar niet uitkomt, lijdt u misschien aan een depressie. Merkt u dat u steeds verder in een isolement raakt, blijf daar dan niet mee zitten.

Trauma

Schrikbarende gebeurtenissen uit het verleden kunnen nog steeds invloed hebben op wie u bent. Heeft u een trauma door incest, geweld, pesten of een ernstig ongeluk? Als u er last van heeft, kan psychotherapie een oplossing zijn.

Laag zelfvertrouwen

Vindt u het moeilijk om voor uzelf op te komen? Kunt u mensen niet overtuigen van uw gelijk, of voelt u zich vaak teveel? Therapie kan u helpen uw zelfvertrouwen te versterken.

Fobieën

Iedereen heeft angsten. Voor spinnen, hoogtes of vliegtuigen, bijvoorbeeld. Maar als u merkt dat een angst uw leven sterk beperkt, dan heeft u misschien een fobie. Met de juiste aanpak leert u deze sterk verminderen.

Paniekaanvallen of hyperventilatie

Paniekaanvallen zijn hinderende gebeurtenissen die uw leven behoorlijk kunnen beperken. Deze aanvallen kunnen zo sterk worden, dat u bang wordt voor de angst zelf. U durft zich bijvoorbeeld niet meer in bepaalde gezelschappen te vertonen. Is dat voor u het geval?

Dwanghandelingen
en -gedachten

Heeft u het idee dat u uw eigen gedachten niet meer kunt beheersen? Doet u dingen die u eigenlijk niet wilt, zonder dat u goed begrijpt waarom? Laat het niet uit de hand lopen.

Persoonlijkheids-problematiek

Heeft u vaak ruzie? Heeft u het idee dat iedereen tegen u is? Ziet u zichzelf als te moeilijk? Iedereen heeft wel eens wrijving met zijn of haar omgeving. Maar als het uw leven in de weg gaat staan, heeft u misschien een helpende hand nodig. Iemand die de situatie op een professionele manier van buitenaf bekijkt.

Sociale angst en assertiviteitsproblemen

Afwijzing is voor iedereen moeilijk. Dat betekent niet dat u dingen waar u achter staat bij voorbaat al moet laten, omdat u verwacht dat mensen u zullen bekritiseren. Dat u zelf niet in de spotlight mag staan.

Laat u niet beheersen door het verleden. 

Zoek de weg naar buiten. 

Slecht slapen

Slapen is belangrijk. Het kan een keer gebeuren dat u een nachtje niet goed slaapt. Omdat het heet is, of omdat u vlak voor het slapengaan te veel gegeten hebt bijvoorbeeld. Als het een structureel probleem is, en u bent overdag vaak moe van de slapeloze nacht, dan zou psychotherapie kunnen helpen.

Overmatig piekeren

Vindt u het moeilijk om beslissingen te nemen? En als u eenmaal iets hebt gekozen, kunt u daar dan geen rust in vinden? Schat u risico’s erg hoog in? Als deze problemen uw functioneren belemmeren, neemt u contact op met een psychotherapeut.

Burn-outklachten

Merkt u dat het moeilijker wordt om zich te concentreren? Bent u snel kribbig tegen mensen die eigenlijk niets verkeerd doen? Staat u vaak onder druk? Als de klachten erger worden, en u weet niet hoe dat komt, zou u een gesprek met een psychotherapeut kunnen overwegen. Wie weet ligt een burn-out op de loer.

Aanmelding

U kunt zich telefonisch of per mail aanmelden. Mocht u dat prettig vinden, dan kan een kort telefonisch gesprek plaatsvinden waarin we wat verder ingaan op uw situatie en op de problemen waar u mee te maken hebt. Ik probeer dan in te schatten of ik u met mijn kennis goed kan helpen. Ook geef ik dan extra informatie over de procedure van een therapie.